Word taalvrijwilliger

Word taalvrijwilliger in Den Haag

vrijwilligersportaal

1 op de 9 volwassenen in Den Haag heeft moeite met lezen en schrijven. Naar schatting 1/3 daarvan heeft de basisschool niet in Nederland doorlopen; ongeveer 2/3 wel.

Tientallen organisaties in de hele stad zijn actief om die mensen met al die verschillende achtergronden te helpen. Help je mee?

Als taalvrijwilliger krijg je een training van 4 x 2,5 uur, waarin je de basisvaardigheden ontwikkelt voor de ondersteuning van stadgenoten die met taal aan de slag willen. Daarna bepaal je zelf waar en op welke manier je je inzet: 1 op 1, in een groepje, met moeders met jonge kinderen, in het wijkcentrum bij jou in de buurt, in de bibliotheek, op school. Op basis van jouw voorkeur wordt je gekoppeld aan een organisatie die actief is in taalonderwijs voor laaggeletterden. In 20 weken maak je voor mensen in Den Haag een enorm verschil. Help ook mee!

Wat krijg je er voor terug

Als Taalvrijwilliger maak je het verschil in het leven van stadgenoten in Den Haag. Met jouw steun, jouw enthousiasme en jouw betrokkenheid komt iemand verder.

20 weken als Taalvrijwilliger geeft je die voldoening. Met als bonus: de ontwikkeling van je eigen vaardigheden, op je eigen manier. Spreken, presenteren, uitleggen. En nog meer: luisteren, een relatie opbouwen, aansluiten op de wensen en beleving van anderen: je plukt er ook na een traject als Taalvrijwilliger de vruchten van.

Wil je aan de slag als taalvrijwilliger? Stuur een sollicitatiemail naar taalhuis@denhaag.nl of bezoek de informatiebijeenkomst voor toekomstige taalvrijwilligers bij Taal aan Zee.